Izberite enega izmed naših programov, ki vam terminsko in tematsko najbolje ustreza, pošljite povpraševanje in navedite vaše želje glede plovne poti. Lahko pa nas pokličete na telefonski številki 040 263 881 ali  031 226 511.

Sezonski termin za najem jadrnic na Hrvaškem v Dalmaciji, na Kvarnerju ali Istri,  je možen od sobote - sobote. Izven sezone pa je možen tudi krajši, vikend najem. Vaša rezervacija je potrjena ob 50% avansnem plačilu.

 

Termini so čez vse leto od aprila do novembra. Najem jadrnice s skiperjem traja 8 dni/7noči od sobote do sobote. Izven glavne sezone, pa so termini lahko po predhodnjem dogovoru tudi skrajšani (najem jadrnice za 4 dni, podaljšan vikend, izvensezonsko jadranje v maju septembru ali oktobru). Za aktualno ponudbo jadranj oz. termin, ki vam najbolj utreza, nam pošljite povpraševanje in sporočite vaše želje

 

Jadrnico si lahko predstavljamo kot "potujoči apartma" z vsem potrebnim bivalnim udobjem. Jadrnica razpolaga z različnim številom prostornih kabin (od 2 do 6). V vsaki kabini je prostora za 2 osebi. Eno ležišče na jadrnici pripada skiperju. V salonu lahko spita ena ali dve osebi, vendar tega ne priporočamo, saj je kvaliteta spanja tam lahko slabša in ovira ostalo posadko pri bivanju v salonu v primeru slabega vremena. Vsa posteljnina in blazine so že na jadrnici, zato jih ne nosite s seboj.

Spodaj nekaj fotografij 4-kabinske jadrnice, ki sprejme do 8 oseb plus skiperja.

 

Jadrnica ima prostoren kokpit, kjer posadka preživi največ časa.

Kuhinja, salon in spalnice so prilagojene prijetnemu in komfortnemu bivanju.

 

V  ceni najema jadrnice s skiperjem je navadno vključeno:

 •  najem plovila
 •  skiper
 •  ležišče na jadrnici
 •  predstavitev osnov jadranja in mornarskih veščin
 •  zaključno čiščenje jadrnice, posteljnina in plin
 •  čoln in motor za čoln
 •  gratis Wi-Fi na jadrnici do 5 GB
 •  polog kavcije za plovilo 50%

 

Dodatne stroške predstavljajo:

 •  prevoz do marine
 •  gorivo za jadrnico (po porabi) cca. 50-100€/teden
 •  hrana in pijača za sprotno porabo in za skiperja
 •  razni transferji, taxiji
 •  privezi, marine in nacionalni parki (od 20-100€) - odvisno od postankov
 •  polog kavcije za plovilo 50%

 

Posebne opreme ne potrebujete. V primeru močnega vetra ali slabega vremena je pomembno, da s seboj vzamete nekaj toplih oblačil (vetrovka, pulover, toplejše nogavice, kapa, rokavice). Zaželjeno je, da si na barki, vsaj v poletnih mesecih bos, ker je tako tudi gibanje lažje in varnejše. Priporočljivi so športni copati z ne drsečo podplat (allstarke ipd). Pomembno je, da se zaščitite pred soncem, saj je že aprila lahko zelo močno. 

Ne pozabite:

 •  kreme za sončenje
 •  sončnih očal z UV zaščito
 •  kopalk
 •  kape ali klobuka za zaščito pred soncem
 •  osebnega dokumenta ali potnega lista
 •  dodatne brisače za kopanje ali tuširanje
 •  osebnih stvari (morebitna predpisana zdravila, antihistaminike za razne alergije, tablete proti slabosti  Dramine)
 •  pozitivne energije

Vse zgoraj našteto pa raje spakirajte v potovalno torbo ali nahrbtnik, kot pa v potovalni kovček, saj zasede dosti več prostora.

 

"Pomembna je pot in ne cilj - bistvo vsakega jadranja je druženje, uživanje in predvsem - zabava"

Samo ruto je zaradi vremena, ki je ključni faktor vsakega potovanja vedno težko natančno predvideti, saj smo proti naravi navkljub tehnologiji in znanju še vedno nemočni. Ruta se navadno določi na dan vkrcanja, ko skiper oceni vremensko situacijo in se po pogovoru s posadko prilagodi celotno dinamiko. Potrebno je biti fleksibilen in iz vsake situacije potegniti čim več. Varnost je vseeno vedno prva.

Dinamika in ruta se seveda prilagodita željam posadke. Naši skiperji so izkušeni in poznajo Jadran kot lasten žep, zato vam bodo radi svetovali kako in kam. Postankov, gurmanskih užitkov, sidranja v lepih zalivih, plavanja in šnorkljanja bo dovolj. Pomembno je, da se za vsakega dobi nekaj

 

Navadno štartamo iz večjih hrvaških marin kot so Veruda, Punat, Biograd, Sukošan, Trogir, Šibenik, Biograd Split in Kaštela. Izhodišče je odvisno predvsem od vaših želja oz. kje po Jadranu bi pluli. O točni lokaciji vkrcanja, boste vnaprej obveščeni.

 

Na jadrnici se naš telesni metabolizem skoraj vedno spremeni, saj se spremeni tudi način in dinamika prehranjevanja. Prav tako je naše telo podvrženo stalnemu gibanju (tudi posledica valov), ki je prav tako drugačno kot smo ga vajeni na kopnem. Kar pa seveda vpliva tudi  na naš prebavni sistem. Zato je na vsakem jadranju bistveno, da v telo vnašamo dovolj tekočine in nujno poskrbimo, da želodec ni prazen. Na takšen način preprečimo dehidracijo in obenem zmanjšamo tudi možnost za slabost med plovbo. 

Zajtrkuje ali malica se navadno na jadrnici. Za hrano in pijačo se poskrbi ob vkrcanju, zaloge se potem dokupuje na poti. Vsaka jadrnica ima velik hladilnik ter skrinjo in plinski štedilnik s pečico. Kosilo ali hiter prigrizek, si lahko posadka pripravi na jadrnici. Večerja pa - odvisno od ekipe. V ladijski kuhinji je vse prepuščeno domišljiji. Če interesa za kuhinjo ni, potem vam skiper lahko priporoči tudi odlične konobe v bližini.

 

Jadralnega znanja ne potrebujete, za to imate na jadrnici skiperja, ki bo poskrbel za varno plovbo. Skiper bo vedno pred izplutjem podal bistvene napotke o dinamiki same plovbe in na kaj morate biti previdni med jadranjem. Zavedati se je potrebno, da ima bivanje na jadrnici nekoliko drugačne fizikalne zakonitosti, kot ste jih morda navajeni na kopnem. Če je želja posadke, da si pridobi tudi nekaj jadralnega znanja, vam bo naš skiper z veseljem pokazal osnovne pomorske veščine in vas popeljal v čudovit svet jadranja.

 

Priporočamo vam, da sklenete nezgodno zavarovanje za tujino v primeru poškodb ali zdravstvenih težav. Za morebitne poškodbe posadke na plovilu, med plovbo ali na kopnem skiper oz. organizator ne odgovarja. Vsak posameznik se na jadranje odpravlja na lastno odgovornost. Priporočamo, da pri vaši zavarovalnici zavarujete tudi riziko odpovedi v primeru višje sile. Pogoje poslovanja, si lahko ogledate tukaj.

 

Depozit (50%), ki ga posadka položi v bazi ali skiperju osebno, je zagotovilo, da bodo med plovbo pazili na jadrnico in njene dele. Pomembno je, da se gostje zavedajo, da je potrebno jadrnico vrniti v bazo v prvotnem stanju. To je mogoče le v primeru, da smo previdni, da upoštevamo dobronamerna skiperjeva navodila in da med plovbo skrbimo za opremo na jadrnici, saj si bomo le tako zagotovili kvalitetno in udobno dopustovanje. Depozit je seveda vračljiv, če se na koncu jadranja ugotovi, da od opreme na jadrnici ne manjka nič, in da na jadrnici ni poškodb.