Termin: 01.05. do 04.05.2019 (sreda zjutraj - sobota dopoldan)

 Kje: Marina Biograd ob  09:00 (ruta bo finalizirana na podlagi vremenske situacije nekaj dni pred izplutjem)

Cena: 300€/osebo (2X 150€) all inclusive*

Zakaj na jadranje za prvomajske praznike?

 •    ker je idealno za kratek pobeg na morje in dobra uvertura v toplejše spomladanske dni
 •    ker je bila zima predolga
 •    ker ni gneče po cestah, na morju in po marinah
 •    ker so predsezonske cene nižje
 •    ker si lahko izberemo svoj "privaten zaliv" in nemoteno uživamo
 •    ker so v maju prijetne temperature, boljši vetrovi za jadranje - tudi morje je že primerno za kopanje
 •    ker te čaka 100% zabavno druženje in spoznavanje sproščenih jadralk in jadralcev

Nekaj pogostih vprašanj:

Prijavo oddate v spodnjem obrazcu. Pripišite koliko oseb se bo dogodka udeležilo in posebne želje. Vaša rezervacija je potrjena ob 50% avansnem plačilu. 50% pa se doplača 1 mesec pred odhodom.

 

Jadrnico si lahko predstavljamo kot "potujoči apartma" z vsem potrebnim bivalnim udobjem. Jadrnica razpolaga z različnim številom prostornih kabin (od 2 do 6). V vsaki kabini je prostora za 2 osebi. Vsa posteljnina in blazine so že na jadrnici, zato jih ne nosite s seboj.

Spodaj primer 4- kabinske jadrnice zunaj, znotraj, kabine in tloris:

 

 

 

Če plujete prvič, si lahko predstavljajte, kakor da je jadranje mešanica kampinga in bivanja v apartmaju. Posebne opreme pa ne potrebujete. V primeru močnega vetra ali slabega vremena je pomembno, da s seboj vzamete nekaj toplih oblačil (vetrovka, pulover, toplejše nogavice, kapa). Lažje in varnejše gibanje na barki je oz. s čevlji, ki imajo ne drsečo, gumijasto podplat (allstarke ipd). Primerne so tudi croksice oz. karkoli ima surovo gumo (ne črne barve) saj potem po barki pušča sledi. Pomembno je, da se zaščitite pred soncem, saj je že aprila lahko zelo močno.

Ne pozabite:

 •  kreme za sončenje
 •  sončnih očal z UV zaščito
 •  kape ali klobuka za zaščito pred soncem
 •  osebnega dokumenta ali potnega lista
 •  dodatne brisače za kopanje ali tuširanje
 •  osebnih stvari (morebitna predpisana zdravila, antihistaminike za razne alergije, tablete proti slabosti Dramine)
 •  pozitivne energije

 

Jadrnica ima velike sobe in postelje velikosti 160 x 200 za 2 osebi. Ena ali dve osebi lahko spita v salonu, ki se podere prostorno posteljo. Organizatorji si prizadevamo, da ugodimo željam posameznikov kje in s kom bi bili radi v sobi. Težimo k temu, da si znanci in prijatelji delijo sobe, saj se skoraj vedno prijavijo že v parih ali pa so to že formirane zaključene družbe. Če se prijaviš samostojno, potem spijo fantje skupaj in dekleta skupaj oz. si poiščeš ustrezno družbo. Prostora je na jadrnici dovolj. Bistveno je, da je prisotna sproščena klima in dober "vibe".

 

Navadno so to posamezniki, pari ali zaključene družbe, ki si želijo nekoliko drugačen dopust. Ekipe so v večini primerov mešane, saj težimo k ravnotežju, da je moški in ženski delež na vsaki jadrnici enak. Bistveno je da si družaben, sproščen, prilagodljiv ter dovzeten in da je v tebi nekaj pustolovske žilice. Veliko udeležencev jadra že 5. leto zapored, zato se lahko po dodaten nasvet obrnete tudi na njih.

 

Zajtrkuje ali malica se na jadrnici. Pri pripravi pa sodeluje celotna posadka. In prav je tako. Timski duh je za udobno in sproščeno bivanje vedno pomemben. Najbolje je, da se razdelite v 2 ekipi. Prva pripravi zajtrk, druga pospravi in pomije posodo. Naslednji dan pa obratno. Za hrano in pijačo je priporočljivo, da se poskrbi pred vkrcanjem, zaloge se potem dokupuje na poti. Hiter prigrizek, si lahko posadka pripravi na jadrnici. Priporočamo ustanovitev t.i. skupne blagajne. Vsak prispeva svoj delež, s katerim se potem dokupi najnujnejše zaloge. Večerjamo zunaj.

 

Jadralnega znanja ne potrebujete, za to imate na jadrnici skiperja, ki bo poskrbel za varno plovbo. Skiper bo vedno pred izplutjem podal bistvene napotke o dinamiki same plovbe in na kaj morate biti previdni med jadranjem. Zavedati se je potrebno, da ima bivanje na jadrnici drugačne fizikalne zakonitosti, kot ste jih morda navajeni na kopnem. Če je želja posadke, da si pridobi tudi nekaj jadralnega znanja, vam bo skiper z veseljem pokazal osnovne pomorske veščine in vas popeljal v čudovit svet jadranja.

Izpolnite spodnji obrazec