Termin: 30.04. do 04.05.2024 (Torek Popoldan - Sobota Zjutraj)

Kje: SPLITSKI ARHIPELAG

Cena: 350€/osebo all inclusive

7 razlogov zakaj na prvomajskem jadranju ne smeš manjkati ...

 • ker je jadrnica idealna za kratek pobeg na morje jadranje pa dobra uvertura v toplejše spomladanske dni
 • ker je bila zima predolga
 • ker ni gneče po cestah, na morju in po marinah
 • ker so predsezonske cene nižje
 • ker si lahko izberemo svoj "privaten zaliv" in nemoteno uživamo
 • Ker so v maju prijetne temperature, boljši vetrovi za jadranje - tudi morje je že primerno za kopanje
 • ker te čaka 100% zabavno druženje in spoznavanje sproščenih jadralk in jadralcev

Vse podrobnosti o tem kako, kaj in koliko na jadranje dobite spodaj:

 

Prijavo oddate v spodnjem obrazcu. Pripišite koliko oseb se bo dogodka udeležilo in posebne želje glede hrane oz. nastanitve na plovilu. Vaša rezervacija je potrjena ob 50% avansnem plačilu. 50% pa se doplača 1 mesec pred odhodom oz. ob vkrcanju. Vsaka kabina lahko sprejme do 2 osebi. Če želite lastno kabino je cena 40% višja.

 

Jadrnico si lahko predstavljamo kot "potujoči apartma" z vsem potrebnim bivalnim udobjem. V vsaki kabini je prostora za 2 osebi. Vsa posteljnina in blazine so že na jadrnici, zato jih ne nosite s seboj. Prav tako je na jadrnici dovolj sladke vode (za pomivanje in pranje posode) in 2 tuš kabini. Vsaka barka ima tudi 2 do 4 wc-je, ki pa so posebna zgodba, ki jo bodo vaši skiperji z veseljem delili z vami...

Spodaj tloris in oprema 4-kabinske jadrnice:

 

 

 

Če plujete prvič, si lahko predstavljajte, da je jadranje aktivna mešanica kampiranja in potovanja. Posebne opreme ne potrebujete. V primeru močnega vetra ali slabega vremena, je pomembno, da s seboj vzamete nekaj toplih oblačil (vetrovka, pulover, toplejše nogavice, kapa). Lažje in varnejše gibanje na barki je s čevlji, ki imajo ne drsečo, gumijasto podplat (allstarke ipd.). Primerne so tudi croksice oz. karkoli ima surovo gumo in dober oprijem. Pomembno je, da se zaščitite pred soncem, saj je aprila lahko že zelo močno.

prtljago spakiraj v mehko (zložljivo) torbo ali nahrbtnik in ne v potovalni kovček, ker ti bo v kabini samo v napoto!!

Ne pozabi:

 •  kreme za sončenje
 •  sončnih očal z UV zaščito
 •  kape ali klobuka za zaščito pred soncem
 •  osebnega dokumenta ali potnega lista
 •  dodatne brisače za kopanje ali tuširanje
 •  osebnih stvari (morebitna predpisana zdravila, antihistaminike za razne alergije, tablete proti slabosti Dramine)
 •  pozitivne energije

 

Jadrnica ima velike sobe in postelje velikosti 160 x 200 za 2 osebi. Ena ali dve osebi lahko spita v salonu, ki se lahko sestavi v prostorno posteljo. Organizatorji si prizadevamo, da ugodimo željam posameznikov kje in s kom bi bili radi v sobi. Težimo k temu, da si znanci in prijatelji delijo sobe, saj se skoraj vedno prijavijo že v parih ali pa so to že formirane zaključene družbe. Če se prijaviš samostojno, potem spijo fantje skupaj in dekleta skupaj oz. si poiščeš ustrezno družbo. Prostora je na jadrnici dovolj. Bistveno je, da je prisotna sproščena klima in dober "vibe".

 

Navadno so to posamezniki, pari ali zaključene družbe, ki si želijo nekoliko drugačnega dopusta. Ekipe so v večini primerov mešane, saj težimo k ravnotežju, da je moški in ženski delež na vsaki jadrnici enak. Bistveno je, da si družaben, sproščen, prilagodljiv in da je v tebi nekaj pustolovske žilice. Veliko udeležencev jadra ž kar nekaj let zapored, zato se lahko po dodaten nasvet obrnete tudi na njih.

 

Zajtrkuje ali malica se na jadrnici. Pri pripravi pa sodeluje celotna posadka. In prav je tako. Timski duh je za udobno in sproščeno bivanje vedno pomemben. Najbolje je, da se razdelite v 2 ekipi. Prva pripravi zajtrk, druga pospravi in pomije posodo. Naslednji dan pa obratno. Za hrano in pijačo je priporočljivo, da se poskrbi pred vkrcanjem. Zaloge se potem dokupuje na poti. Hiter prigrizek, si lahko posadka med plovbo pripravi na jadrnici. Priporočamo ustanovitev t.i. skupne blagajne posadk. Vsak prispeva svoj delež, s katerim se potem dokupi najnujnejše zaloge. 

V ceni prvomajskega jadranja je vključen tudi obisk pristne Dalmatinske konobe.

 

Način prevoza si zagotovi udeleženec sam. Predlagamo, da se posamezniki predhodno povežete med seboj in organizirate skupni prevoz do marine. Parkira se v bazni marini v neposredni bližini jadrnic. Parkirnina znaša cca. 10€ na dan. 

 

Jadralnega znanja ne potrebujete, za to imate na jadrnici skiperja, ki bo poskrbel za varno plovbo. Skiper bo vedno pred izplutjem podal bistvene napotke o dinamiki same plovbe in na kaj morate biti previdni med jadranjem. Zavedati se je potrebno, da ima bivanje na jadrnici drugačne fizikalne zakonitosti, kot ste jih morda navajeni na kopnem. Varnost je vedno na 1. mestu. Če je želja posadke, da si pridobi tudi nekaj jadralnega znanja, vam bo skiper z veseljem predstavil nekaj pomorskih veščin in vas popeljal v čudovit svet jadranja.

 

Posadke naj izberejo t.i. blagajnika, ki bo razpolagal z "ladijsko blagajno" -  torej sredstva za razne kavice, zajtrk in pijačo na jadrnici. Navadno vsak član v blagajno prispeva cca. 30€. Priporočamo, da se zaloge kot so pašte, omake, siri, narezki, voda, pivo, serveti, paštete, marmelade, sadje ipd. kupi pred vkrcanjem (da ne bo tik po izplutju nekdo ugotovil, da na barki ni kruha ali piva)... Svež kruh se seveda lahko dokupuje tudi sproti, saj bo postankov na naši turi kar nekaj.

Ostali stroški so še:

 • cca. 10€/osebo za morebitni privez v marini
 • strošek goriva se deli med posadko
 • hrana in pijača na jadrnici (tudi za skiperja)

Vsak član prispeva tudi sorazmeren del kavcije, kar jamči, da na jadrnico in njene dele pazimo in jo vrnemo v enakem stanju kot smo jo prevzeli. Seveda je kavcija ob koncu jadranja vračljiva, če seveda ni kaj polomljeno ali izgubljeno.

Jadralci, ki z nami jadrajo vsaj 3. leto zapored prejmejo 5% popusta. Enak popust prejmejo zaključene skupine min. 8 oseb.  

Jadranje se izvede v vsakem primeru in se prilagaja trenutnim vremenskim pogojem.

Izpolnite spodnji obrazec