Jadranje s skiperjem

Zaplujte na nepozaben in sproščen dopust na valove Jadrana. Najem jadrnice ali katamarana s skiperjem, je morda najboljši način, da odkrijete skrite kotičke Dalmacije, Istre in Kvarnerja. Neposredna bližina jadranskega morja je resnično privilegij, ki ga je potrebno izkoristiti za razvajanje vaših čutov.

Ni lepšega od šumenja valov, vetra v laseh, nastavljanja toplim sončnim žarkom, kopanja v skritih zalivih in potapljanja v kristalno čistem morju. Če vsemu temu dodamo še kozarec izvrstnega vina, sproščeno družbo ter izjemno mediteransko kulinariko, je recept za popolne počitnice na vaši dlani. 

Enostavno nam pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo ustrezno ponudbo.

Najem jadrnice s skiperjem je možen na celotnem Jadranu

Izberite si priljubljeno destinacijo, termin odhoda in nam pošljite povpraševanje. Z veseljem vam bomo ponudili najboljšo opcijo, skladno z vašimi željami. V glavni sezoni med junijem in septembrom je možno najeti jadrnico s skiperjem v tedenskem terminu, izven sezone, pa je možen tudi krajši, vikend najem jadrnice in skiperja. Vsekakor pa naše jadrnice s skiperjem lahko najamete za poslovne najeme, zabave za zaključene družbe, team building programe, navtična izobraževanja ali družinsko potepanje. Preverite tudi naš Active Sailing program in tradicionalno Prvomajsko jadranje.

Pogosta vprašanja pri najemu jadrnice s skiperjem:

 

Izberite enega izmed naših programov, ki vam terminsko in tematsko najbolje ustreza, pošljite povpraševanje in navedite vaše želje glede plovne poti. Lahko pa nas pokličete na telefonski številki 040 263 881 ali  031 226 511.

Sezonski termin za najem jadrnic na Hrvaškem v Dalmaciji, na Kvarnerju ali Istri,  je možen od sobote - sobote. Izven sezone pa je možen tudi krajši, vikend najem.

 

Termini so čez vse leto od aprila do novembra. Najem jadrnice s skiperjem traja 8 dni/7noči od sobote do sobote. Izven glavne sezone, pa so termini lahko po predhodnjem dogovoru tudi skrajšani (najem jadrnice za 4 dni, podaljšan vikend, izvensezonsko jadranje v maju septembru ali oktobru). Za aktualno ponudbo jadranj oz. termin, ki vam najbolj utreza, nam pošljite povpraševanje in sporočite vaše želje

 

Jadrnico si lahko predstavljamo kot "potujoči apartma" z vsem potrebnim bivalnim udobjem. Jadrnica razpolaga z različnim številom prostornih kabin (od 2 do 6). V vsaki kabini je prostora za 2 osebi. Eno ležišče na jadrnici pripada skiperju. V salonu lahko spita ena ali dve osebi, vendar tega ne priporočamo, saj je kvaliteta spanja tam lahko slabša in ovira ostalo posadko pri bivanju v salonu v primeru slabega vremena. Vsa posteljnina in blazine so že na jadrnici, zato jih ne nosite s seboj.

Spodaj nekaj fotografij 4-kabinske jadrnice, ki sprejme do 8 oseb plus skiperja.

Jadrnica ima prostoren kokpit, kjer posadka preživi največ časa.

Kuhinja, salon in spalnice so prilagojene prijetnemu in komfortnemu bivanju.


 

 

​​​​​​

V  ceni najema jadrnice s skiperjem je navadno vključeno:

 •  najem plovila
 •  skiper
 •  ležišče na jadrnici
 •  predstavitev osnov jadranja in mornarskih veščin
 •  zaključno čiščenje jadrnice, posteljnina in plin
 •  čoln in motor za čoln
 •  gratis Wi-Fi na jadrnici do 5 GB
 •  polog kavcije za plovilo v primeru zavarovanja nepovratne kavcije

 

Dodatne stroške predstavljajo:

 •  prevoz do marine
 •  gorivo za jadrnico (po porabi) cca. 50€ jadranic, katamaran cca. 100€/teden
 •  hrana in pijača za sprotno porabo (tudi za skiperja)
 •  razni transferji, taxiji
 •  privezi, marine in nacionalni parki (od 20-100€) - odvisno od postankov
 •  depozit za jadrnico, ki je v celoti povraten, če na plovilu ne pride so poškodb s strani najemnika

 

Pomembna je pot in ne cilj!

Samo ruto je zaradi vremena, ki je ključni faktor vsakega potovanja, vedno težko natančno predvideti, saj smo proti naravi navkljub tehnologiji in znanju še vedno nemočni. Pot se navadno določi na dan vkrcanja, ko skiper oceni vremensko situacijo in se po pogovoru s posadko prilagodi celotno dinamiko in navigacijo. Potrebno je biti fleksibilen in iz vsake situacije potegniti čim več. Varnost je vseeno vedno prva.

Bistvo vsakega jadranja je druženje, uživanje in predvsem - zabava.

Dinamika in ruta se seveda prilagodita željam posadke. Naši skiperji so izkušeni in poznajo Jadran kot lasten žep, zato vam bodo radi svetovali kako in kam. Postankov, gurmanskih užitkov, sidranja v lepih zalivih, plavanja in šnorkljanja bo dovolj. Pomembno je, da se za vsakega dobi nekaj

Navadno štartamo iz večjih hrvaških marin kot so Veruda, Pula, Punat, Biograd, Sukošan, Trogir,  Split in Kaštela. Izhodišče je odvisno predvsem od vaših želja oz. kje po Jadranu bi pluli. Skiper vam bo predhodno sporočil vse potrebno. Torej kraj in čas vkrcanja, ter vse potrebne informacije.

Zajtrkuje ali malica se navadno na jadrnici. Za hrano in pijačo se poskrbi ob vkrcanju, zaloge se potem dokupuje na poti. Kosilo ali hiter prigrizek, si lahko posadka pripravi na jadrnici v ambientu čudovitega zaliva... Večerja pa - odvisno od ekipe. V ladijski kuhinji je vse prepuščeno domišljiji. Če interesa za kuhinjo ni, naši skiperji poznajo ogromno vrhunskih konob, ki vam jih lahko priporočijo.

Posebne opreme ne potrebujete. V primeru močnega vetra ali slabega vremena je pomembno, da s seboj vzamete nekaj toplih oblačil (vetrovka, pulover, toplejše nogavice, kapa, rokavice...). Zaželjeno je, da si na barki, vsaj v poletnih mesecih bos, ker je tako tudi gibanje lažje in varnejše. Priporočamo čevlje, ki imajo ne drsečo podplat (allstarke ipd).

Tudi  jadralnega znanja ne potrebujete, za to imate na jadrnici skiperja. Če je želja posadke, da si pridobi osnovnih jadralnih izkušenj in znanja, vam bo skiper z veseljem pokazal nekaj pomorskih veščin.

Ne pozabite:

 •  kreme za sončenje
 •  sončnih očal z UV zaščito
 •  kape ali klobuka za zaščito pred soncem
 •  osebnega dokumenta ali pasaporta
 •  dodatne brisače za kopanje ali tuširanje
 •  osebnih stvari (morebitna predpisana zdravila, antihistaminike za razne alergije,...)
 •  pozitivne energije

Priporočamo vam, da sklenete nezgodno zavarovanje za tujino v primeru poškodb ali zdravstvenih težav. Za morebitne poškodbe posadke na plovilu, med plovbo ali na kopnem skiper oz. organizator (Janez Rupnik Odjadraj S.P. ne odgovarja). Prav tako se vsaka posadka na jadranje odpravlja na lastno odgovornost. Priporočamo, da pri vaši zavarovalnici zavarujete tudi riziko odpovedi v primeru višje sile. Pogoje polsovanja si lahko ogledate tukaj.

Zakaj je jadranje s skiperjem najboljša izbira?

 

 •   naši skiperji poznajo jadransko obalo kot svoj lastni žep in vam lahko omogočijo, da doživite stvari, ki jih drugače ne bi
 •   nase prevzamemo celotno organizacijo plovbe, tako nimate nobenih težav z dokumentacijo ob najemu jadrnice in skiperja
 •   skiper bo v marini poskrbel za prevzem jadrnice ter skrbel za varnost med vašim dopustovanjem na jadrnici
 •   skiper bo svetoval pri izbiri optimalne plovne poti, ki bo ustrezala vam in vašim prijateljem
 •   med plovbo boste odkrivali najlepše kotičke Jadrana, čudovite zalivčke, idilične dalmatinske vasice in vrhunsko mediteransko kulinariko 

Kaj je zajeto v najem jadrnice s skiperjem

*spodnji stroški so vračunani v primeru, če se jadra po eni izmed naših priporočenih rut iz Pule, Zadra ali Splita

Dodatni Stroški

 

Opcijski stroški

Izpolnite spodnji obrazec