Krajši ali tedenski najem Jadrnice s skiperjem

Najem plovil na Hrvaškem je v visoki sezoni možen le v tedenskih terminih, zato izkoristite enkratno priložnost se pozanimajte za jadranje s skiperjem v skrajšanih terminih. Zaplujte do otoka Vis in vedno atraktivnega Hvara že v maju, jadrajte med nepozabnimi Kornati v aktualnem 3-dnevnem junijskem terminu ali pa si z vašo najboljšo družbo rezervirajte tedensko dnevno jadranje v srcu poletne sezone.

Jadranje s Splita

JADRANJE KORNATI 01.10. do 05.10.2024

Pošlji Povpraševanje
Jadranje po kornatih

PRVOMAJSKO JADRANJE 2024

Pošlji Povpraševanje
Jadranje po Dalmaciji

JADRANJE 3-4 DNI, OKTOBER, ISTRA

Pošlji Povpraševanje

Jadranje & Najem Jadrnice s Skiperjem

Najem jadrnice ali katamarana s skiperjem, je definitivno najboljši način, da odkrijete skrite kotičke Dalmacije, Istre in Kvarnerja. Neposredna bližina jadranskega morja je privilegij, ki ga je potrebno izkoristiti.

Šumenje valov, veter v laseh in nastavljanje toplim sončnim žarkom se sliši kot idealna kombinacija za razvajanje vaših čutov. Je sploh lahko kaj lepšega, kot skok v kristalno čisto morje nekje sredi čudovitega samotnega zaliva ter polnjenje baterij daleč stran od sivega vsakdana?

Če temu dodamo še kozarec izvrstnega vina, sproščeno družbo ter izjemno mediteransko kulinariko, je recept za popolne počitnice na vaši dlani. Enostavno nam pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo ustrezno ponudbo.

Najem Jadrnice s skiperjem

Najem jadrnice ali katamarana s skiperjem na Jadranu

Izberite si priljubljeno destinacijo, termin odhoda in nam pošljite povpraševanje. Z veseljem vam bomo ponudili najboljšo opcijo, skladno z vašimi željami. V glavni sezoni med junijem in septembrom je možno najeti jadrnico s skiperjem v tedenskem terminu, izven sezone, pa je možen tudi krajši, vikend najem plovila.

Jadrnico s skiperjem lahko rezervirate za poslovni najem, zabave za zaključene družbe, team building programe, navtična izobraževanja ali družinsko potepanje. Active Sailing jadranje je idealno vse avanturiste, ki bi se radi naučili osnovnih pomorskih veščin in med plovbo aktivno sodelovali. Vašo izbrano posadko lahko vedno prijavite na tradicionalno "Active Sailing"  Prvomajsko jadranje oz na jadranje po Kornatih v Spetembru ali Oktobru.

Zakaj je Jadranje s skiperjem najboljša izbira?

 

 •   naši skiperji poznajo jadransko obalo kot svoj lastni žep in vam omogočijo, da doživite stvari, ki jih drugače ne bi
 •   lahko nam prepustite celotno organizacijo pred in med plovbo
 •   skiper bo v marini poskrbel za hiter prevzem jadrnice ter skrbel za varnost med vašim dopustovanjem na plovilu
 •   skiper vam bo svetoval pri izbiri optimalne plovne poti glede na vremenske pogoje in vaše želje
 •   med plovbo boste odkrivali najlepše kotičke Jadrana ter mediteransko kulinariko

Najem Plovila s Skiperjem

Spodaj vam predstavljamo nekaj najbolj popularnih jadrnic in katamaranov v naši floti, ki so vam na voljo iz vseh večjih marin in različnih destinacij Jadrana - Pula, Krk, Zadar, Biograd, Murter, Trogir, Split ali Dubrovnik.

Hire Sailboat in Croatia
JADRNICA ELAN IMPRESSION 50

Jadranje z "domačo" Elanko je vedno nekaj posebnega. Impresivna 15-mertska lepotica bo na vsakem privezu privablja poglede. Posadka bo med plovbo lahko med najljubšo hladno pijačo uživala v prostornem kokpitu.

Sprejme Do 10 Oseb
Lagoon 40
KATAMARAN LAGOON 40

Najem katamarana je v zadnjih letih postal pravi hit. Jadranje s katamaranom je povsem drugačna izkušnja, ki zagotavlja brezmejno udobje, prostornost ter ponuja bolj umirjeno in sproščeno jadranje.

Sprejme Do 10 oseb
sailing yachts for charter in Split
JADRNICA BAVARIA 41 CRUISER

Ena izmed najbolj priljubljenih jadrnic za plovbo med jadranskimi otoki je hitra, udobna in odzivna Bavaria 41. Širok kokpit ter dodana plavalna ploščad pa uvrščata jadrnico kot idealno izbiro za družinsko jadranje.

Kapaciteta 6 Oseb

Pogosta vprašanja pri najemu jadrnice s skiperjem:

 

Cene za najem jadrnic Hrvaškem so večinoma odvisne od velikosti, starosti in dolžine plovila, ter od višine sezone v kateri bi jadrali. Cena novejše 4-kabinske jadrnice Bavaria 46 Cruiser s 4 kabinami se v pred in posezoni giblje med 1.500 in 2.500€/teden. V najvišji sezoni julija in avgusta pa med 2.900€ in 3.900€ tedensko.

V ceni je zajeto: najem plovila, zaključno čiščenje, Wi-Fi ter pomožni čoln z motorjem. Ob najemu je potrebno položiti tudi varnostni depozit, ki znaša cca. 2.000€ in je seveda povraten, v kolikor jadrnice oz. njenih delov ne poškodujete.

Dodatni Stroški:

 • Skipper od 1.050€ na teden
 • Hostesa od 910€ na teden (opcijsko)
 • Kuhar od 1.100€ na teden (opcijsko)

 

Cena za Najem jadrnice primerne za 6-8 oseb v visoki sezoni je med 3.000 in 4.000 evri. V mesecu Juniju ali Septembru je cena najema med 2.000 in 3.000€. Gornjemu znesku je potrebno je prišteti še strošek skiperja, goriva in privezov.

 

Stroškovno so cene za Najem Katamaranov nekoliko višje kot denimo za jadrnico podobne dolžine in starosti. Katamaran se od jadrnice razlikuje predvsem dimenzijsko, saj je bivalnih površin pri katamaranu bistveno več kot pri jadrnici. Cena najema za katamaran Lagoon 40 se giblje med 2.000 in 4.500€/teden v pred in posezoni (April, Maj, konec Septembra, Oktober) ter nekje med 4.500 in 6.000€/teden v Juniju, Juliju in Avgustu. 

V ceni je zajeto: najem plovila, zaključno čiščenje, Wi-Fi ter pomožni čoln z motorjem. Ob najemu je potrebno položiti tudi varnostni depozit, ki znaša cca. 2.000€ in je seveda povraten, v kolikor plovila ne poškodujete.

Dodatni Stroški:

 • Skipper 160€/dan
 • Hostesa 140€/dan
 • Kuhar 150€/dan

 

Izberite enega izmed naših programov, ki vam terminsko in tematsko najbolje ustreza, pošljite povpraševanje in navedite vaše želje glede plovne poti. Posadko lahko na jadranje prijavite tudi na telefonski številki 040 263 881 ali 031 226 511.

Idealni termin za najem plovil na Hrvaškem v Dalmaciji, na Kvarnerju ali Istri, je 7 dni od sobote - sobote. Izven sezone pa je možen tudi krajši, vikend najem.

​​​​​​

V  ceni najema jadrnice s skiperjem je navadno vključeno:

 •  najem plovila
 •  skiper (se plača ob vkrcanju, razen, če ni dogovorjeno drugače)
 •  predstavitev osnov jadranja in mornarskih veščin
 •  zaključno čiščenje jadrnice, posteljnina ter plin
 •  čoln in motor za čoln
 •  gratis Wi-Fi na jadrnici do 5 GB

 

Dodatne stroške predstavljajo:

 •  prevoz do marine
 •  gorivo za jadrnico (po porabi) cca. 50€ za jadrnico, katamaran cca. 100€/teden
 •  hrana in pijača za sprotno porabo (tudi za skiperja)
 •  razni transferji, taxiji
 •  privezi, marine in nacionalni parki (od 20-100€) - odvisno od postankov
 •  varnostni depozit za jadrnico, ki je v celoti povraten, če na plovilu ne pride so poškodb s strani najemnika

 

Termini so čez vse leto od aprila do novembra. Najem jadrnice s skiperjem traja 8 dni oz. 7 noči od sobote do sobote. Izven glavne sezone, pa so termini lahko po predhodnem dogovoru tudi skrajšani (jadranje za 4 dni, podaljšan vikend, izven sezonsko jadranje v maju septembru ali oktobru). Za aktualno ponudbo jadranj oz. termin, ki vam najbolj ustreza, nam pošljite povpraševanje in sporočite vaše želje

 

Jadrnico si lahko predstavljamo kot "potujoči apartma" z vsem potrebnim bivalnim udobjem. Jadrnica razpolaga z različnim številom prostornih kabin (od 2 do 6). V vsaki kabini je prostora za max. 2 osebi.

Eno ležišče na jadrnici pripada skiperju. V salonu lahko spita ena ali dve osebi, vendar tega ne priporočamo, saj je kvaliteta spanja tam lahko slabša in ovira ostalo posadko pri bivanju v salonu v primeru slabega vremena. Posteljnina in blazine so že na jadrnici, zato jih ne nosite s seboj.

Spodaj nekaj fotografij 4-kabinske jadrnice, ki sprejme do 8 oseb plus skiperja

Jadrnica ima prostoren kokpit, kjer posadka preživi največ časa

Kuhinja, salon in spalnice so prilagojene prijetnemu in komfortnemu bivanju

 

Pomembna je pot in ne cilj

Samo ruto je zaradi vremena, ki je ključni faktor vsakega potovanja, vedno težko natančno predvideti, saj smo proti naravi navkljub tehnologiji in znanju še vedno nemočni. Pot se navadno določi na dan vkrcanja, ko skiper oceni vremensko situacijo in se po pogovoru s posadko prilagodi celotno dinamiko. Potrebno je biti fleksibilen in iz vsake situacije potegniti čim več. Varnost je vseeno vedno prva.

Bistvo vsakega jadranja je druženje, uživanje in predvsem - zabava

Dinamika in ruta se seveda prilagodita željam posadke. Naši skiperji so izkušeni in poznajo Jadran kot lasten žep, zato vam bodo radi svetovali kako in kam. Postankov, gurmanskih užitkov, sidranja v lepih zalivih, plavanja in potapljanja bo dovolj. Pomembno je, da se za vsakega dobi nekaj

 

Navadno startali bomo iz večjih hrvaških marin kot so Veruda, Pula, Punat, Biograd, Sukošan, Trogir,  Split in Kaštela. Izhodišče je odvisno predvsem od vaših želja oz. kje po Jadranu bi pluli. Skiper bo posadko vnaprej obvestil kdaj točno bo vkrcanje. Najbolje je, da vaše želje glede plovbe uskladite s samim skipejem ob vkrcanju, ko bo znana tudi vremenska slika.

 

Zajtrkuje ali malica se navadno na jadrnici. Za hrano in pijačo se poskrbi ob vkrcanju, zaloge se potem dokupuje na poti. Kosilo ali hiter prigrizek, si lahko posadka pripravi na jadrnici v ambientu čudovitega zaliva... Večerja pa - odvisno od ekipe. V ladijski kuhinji je vse prepuščeno domišljiji. Če interesa za kuhinjo ni, naši skiperji poznajo ogromno vrhunskih konob, ki vam jih lahko priporočijo.

 

Posebne opreme ne potrebujete. V primeru močnega vetra ali slabega vremena je pomembno, da s seboj vzamete nekaj toplih oblačil (vetrovka, pulover, toplejše nogavice, kapa, rokavice...). Zaželjeno je, da si na barki, vsaj v poletnih mesecih bos, ker je tako tudi gibanje lažje in varnejše. Priporočamo čevlje, ki imajo ne drsečo podplat (allstarke, Crocsice ipd).

Tudi  jadralnega znanja ne potrebujete, za to imate na jadrnici skiperja. Če je želja posadke, da si pridobi osnovnih jadralnih izkušenj in znanja, vam bo skiper z veseljem pokazal nekaj pomorskih veščin.

Ne pozabite:

 •  kreme za sončenje
 •  sončnih očal z UV zaščito
 •  kape ali klobuka za zaščito pred soncem
 •  osebnega dokumenta ali pasaporta
 •  dodatne brisače za kopanje ali tuširanje
 •  osebnih stvari (morebitna predpisana zdravila, antihistaminike za razne alergije,...)
 •  pozitivne energije

 

Priporočamo vam, da sklenete nezgodno zavarovanje za tujino v primeru poškodb ali zdravstvenih težav (CORIS). Za morebitne poškodbe posadke na plovilu, med plovbo ali na kopnem skiper oz. organizator (Janez Rupnik Odjadraj S.P. ne odgovarja). Prav tako se vsaka posadka na jadranje odpravlja na lastno odgovornost. Priporočamo, da pri vaši zavarovalnici zavarujete tudi riziko odpovedi v primeru višje sile. Pogoje poslovanja podjetja Odjadraj S.P. si lahko ogledate tukaj.

Kaj je zajeto v najem jadrnice s skiperjem

kakšni so dodatni Stroški?

 

Kaj so opcijski stroški?

Izpolnite spodnji obrazec