Izberite enega izmed naših programov, ki vam terminsko in tematsko najbolje ustreza, pošljite povpraševanje in navedite vaše želje glede plovne poti. Lahko pa nas pokličete na telefonski številki 040 263 881 ali  031 226 511.

Sezonski termin za najem jadrnic na Hrvaškem v Dalmaciji, na Kvarnerju ali Istri je možen od sobote - sobote. Izven sezone pa tudi krajši, vikend najem. Vaša rezervacija je potrjena ob 50% avansnem plačilu, 50% je potrebno poravnati do 30 dni pred odhodom. V linku si lahko ogledate "pogoje poslovanja" podjetja ACTIVE SAILING

 

V kolikor ste v precepu, kakšen tip plovila bi najeli, vam lahko pomagamo z nasveti naših strokovnjakov. Veliko je odvisno od vaših pričakovanj, navad in nenazadnje - globine vaše denarnice.

V kolikor je posadka številčnejša (nad 9 oseb), vam svetujemo najem vsaj 5-kabinske jadrnice nad 15 metri (50 čevljev) ali katamarana nad 12 metri (40 čevljev). Definitivno je katamaran širši, prostornejši in bolj komforten je pa dejstvo, da je najem v povprečju kakih 30% dražji, prav tako lahko k privezu v marini dodate 50% cene jadrnice iste dolžine.

Morda je jadranje z jadrnico bolj pristno in atraktivno, katamaran je pod jadri nekoliko bolj stabilen in umirjen, jadranje pa bolj udobno. Spodaj primer katamarana za 10 oseb in jadrnice za 10 oseb.

KATAMARAN vs JADRNICA

 

 

Termini so čez vse leto od aprila do novembra. Najem jadrnice s skiperjem traja 8 dni/7 noči od sobote do sobote. Izven glavne sezone, pa so termini lahko po dogovoru tudi skrajšani (najem jadrnice za 4 dni, podaljšan vikend, izven sezonsko jadranje v maju septembru ali oktobru). Za aktualno ponudbo jadranj oz. termin, ki vam najbolj ustreza, nam pošljite povpraševanje in sporočite vaše želje

 

Jadrnico si lahko predstavljamo kot "potujoči apartma" z vsem potrebnim bivalnim udobjem. Jadrnica razpolaga z različnim številom prostornih kabin (od 2 do 6). V vsaki kabini je prostora za 2 osebi.

Eno ležišče na jadrnici pripada skiperju. V salonu lahko spita ena ali dve osebi, vendar tega ne priporočamo, saj je kvaliteta spanja tam lahko slabša in ovira ostalo posadko pri bivanju v salonu v primeru slabega vremena. Vsa posteljnina in blazine so že na jadrnici, zato jih ne nosite s seboj.

Spodaj nekaj fotografij 4-kabinske jadrnice, ki sprejme do 8 oseb.

 

Jadrnica ima prostoren kokpit, kjer posadka preživi največ časa.

Kuhinja, salon in spalnice so prilagojene prijetnemu in komfortnemu bivanju.

 

Kaj je v ceni ponujeno je odvisno od same ponudbe, ki vam jo pošljemo na podlagi vašega povpraševanja. V osnovni ceni najema pa je vključeno:

 •  najem plovila z vso pripadajočo opremo (posoda, jedilni pribor, pečica in hladilnik s skrinjo)
 •  predstavitev osnov jadranja in mornarskih veščin (če želite)
 •  posteljnina in plin za kuhanje
 •  pomožni čoln in motor za čoln
 • Wi-Fi do 5GB

 

Dodatne stroške predstavljajo:

 •  prevoz do marine
 •  gorivo za jadrnico (po porabi) nekje med 50 in 100€/teden
 •  hrana in pijača za sprotno porabo in za skiperja
 •  razni transferji
 •  privezi, marine in nacionalni parki (od 20-100€/noč) - odvisno od dolžine plovila
 •  polog kavcije za plovilo, ki je povsem povraten, če se ob koncu jadranja jadrnico in njene dele vrne nepoškodovane.

 

Posebne opreme ne potrebujete. V primeru močnega vetra ali slabega vremena je pomembno, da s seboj vzamete nekaj toplih oblačil (vetrovka, pulover, toplejše nogavice, kapa, rokavice). Zaželeno je, da si na jadrnici vsaj v poletnih mesecih bos, ker je tako tudi gibanje lažje in varnejše. Priporočljivi so športni copati z ne drsečo podplat (allstarke ipd). Pomembno je, da se zaščitite pred soncem, saj je že aprila lahko zelo močno. 

Ne pozabite:

 •  kreme za sončenje
 •  sončnih očal z UV zaščito
 •  kopalk
 •  kape ali klobuka za zaščito pred soncem
 •  osebnega dokumenta ali potnega lista
 •  dodatne brisače za kopanje ali tuširanje
 •  osebnih stvari (morebitna predpisana zdravila, antihistaminike za razne alergije, tablete proti slabosti  Dramine)
 •  pozitivne energije

Vse zgoraj našteto pa raje spakirajte v potovalno torbo ali nahrbtnik, kot v potovalni kovček, saj zasede dosti več prostora.

 

"Pomembna je pot in ne cilj - bistvo vsakega jadranja je druženje, uživanje in predvsem - zabava"

Samo ruto je zaradi vremena, ki je ključni faktor vsakega potovanja vedno težko natančno predvideti, saj smo proti naravi, tehnologiji navkljub in še vedno nemočni. Priporočamo, da se ruta določi na dan vkrcanja, ko skiper oceni vremensko situacijo in se po pogovoru s posadko prilagodi celotno dinamiko. Potrebno je biti fleksibilen in iz vsake situacije potegniti čim več. Varnost je vseeno vedno prva.

Ruta se lahko prilagodi "realnim" željam posadke. Naši skiperji so izkušeni in poznajo Jadran kot lasten žep, zato vam bodo radi svetovali kako in kam. Postankov, gurmanskih užitkov, sidranja v lepih zalivih, plavanja in razgibavanja bo dovolj. Pomembno je, da se za vsakega dobi nekaj...

 

Navadno štartamo iz večjih hrvaških marin kot so Veruda, Punat, Biograd, Sukošan, Trogir, Šibenik, Biograd Split in Kaštela. Izhodišče je odvisno predvsem od vaših želja oz. kje po Jadranu bi pluli. O točni lokaciji vkrcanja, boste vnaprej obveščeni s strani skiperja oz. organizatorja.

 

Na jadrnici se naš telesni metabolizem skoraj vedno spremeni, saj se spremeni tudi način in dinamika prehranjevanja. Prav tako je naše telo podvrženo stalnemu gibanju (tudi posledica valov), ki je prav tako drugačno kot smo ga vajeni na kopnem. Kar pa seveda vpliva tudi na naš prebavni sistem. Zato je na vsakem jadranju bistveno, da v telo vnašamo dovolj tekočine in nujno poskrbimo, da želodec ni prazen. Na takšen način preprečimo dehidracijo in obenem zmanjšamo tudi možnost za slabost med plovbo. 

Zajtrkuje ali malica se navadno na jadrnici. Za hrano in pijačo se poskrbi ob vkrcanju, zaloge se potem dokupi na poti. Vsaka jadrnica ima velik hladilnik ter skrinjo in plinski štedilnik s pečico. Kosilo ali hiter prigrizek, si lahko posadka pripravi na jadrnici. Večerja pa - odvisno od navad posadke same. V ladijski kuhinji je vse prepuščeno domišljiji. Če interesa za kuhanje ni, vam skiper lahko priporoči bližnjo vrhunsko konobo.

 

Jadralnega znanja ne potrebujete, za to imate na jadrnici skiperja, ki bo poskrbel za varno plovbo. Skiper bo vedno pred izplutjem podal bistvene napotke o dinamiki same plovbe in na kaj morate biti previdni med jadranjem. 

Zavedati se je potrebno, da ima bivanje na jadrnici drugačne zakonitosti gibanja in premikanja, kot ste jih morda navajeni na kopnem. Če je med posadko želja po pridobitvi jadralnega znanja, vas bo skiper z veseljem naučil osnovnih navtičnih veščin in vas popeljal v čudovit svet jadranja.

 

Priporočamo vam, da sklenete nezgodno zavarovanje za tujino v primeru poškodb ali zdravstvenih težav. Za morebitne poškodbe posadke na plovilu, med plovbo ali na kopnem skiper oz. organizator ne odgovarja. Vsak posameznik se na jadranje odpravlja na lastno odgovornost. Priporočamo, da pri vaši zavarovalnici zavarujete tudi riziko odpovedi v primeru višje sile. Pogoje poslovanja, si lahko ogledate tukaj.

 

Depozit, ki ga posadka položi v bazi, je (denarno) zagotovilo, da bodo med plovbo pazili na jadrnico in njene dele. Pomembno je, da se gostje na barki zavedajo, da je potrebno jadrnico vrniti v prvotnem stanju. To je mogoče le v primeru, da upoštevamo dobronamerna skiperjeva navodila in med plovbo skrbimo za opremo na jadrnici, saj si bomo le tako zagotovili kvalitetno in udobno dopustovanje. 

Depozit je seveda vračljiv, če se na koncu jadranja ugotovi, da od opreme na jadrnici ne manjka nič, in da na jadrnici ni namernih poškodb povzročenih iz malomarnosti oz. vandalizma.