Najem Jadrnice Last Minute

Last minute: Jeanneau Sun Odyssey 439

16.03. - 23.03., 4 / 8+2 ležišča. Trogir - Seget Donji vaša cena 894 € (- 40%)

Dobro je vedeti

Najem barke s skipperjem

Najem barke s skipperjem

9 Namigov za planiranje počitnic na jadrnici ali Kaj vzeti s seboj na jadranje

 

1.Kako se prijavim?

 

Enostavno izpolnite obrazec, ki se nahaja pod ponudbo za jadranje ali najem plovila in nam pošljite povpraševanje. Še isti dan, vam bomo na povpraševanje tudi odgovorili. Vaše mesto na jadrnici je zagotovljeno ob plačilu avansa (vsaj 50%). Avans je nepovraten. Drugi del plačila udeleženec izvede nakasneje 1 mesec pred odhodom. To velja tako za jadranje s skiperjem, ali privatni najem plovila. Za vse podrobnosti, nas lahko pokličete tudi na spodnji telefonski številki, nam pošljete mail na info@najem-plovil.com oz. si preberete Splošne pogoje poslovanja.

 

031 226 511

040 263 881

 

2. Kaj potrebujem na barki?

 

Posebne opreme ne potrebujete. V primeru močnega vetra ali slabega vremena je pomembno, da s seboj vzamete nekaj toplih oblačil. (vetrovka, pulover, toplejše nogavice, kapa, rokavice...) Zaželjeno je, da si na barki, vsaj v poletnih mesecih bos, ker je tako tudi gibanje lažje in varnejše, oz. s čevlji, ki imajo ne drsečo, gumijasto podplat(allstarke ipd).

Pomembno je da se zaščitite pred soncem, saj je na Jadranu že aprila lahko zelo močno.

 

Ne pozabite:

 

-kreme za sončenje

-sončnih očal z UV zaščito

-kape ali klobuka za zaščito pred soncem

-osebnega dokumenta ali pasaporta

-dodatne brisače za kopanje ali tuširanje

-osebnih stvari (morebitna predpisana zdravila, antihistaminike za razne alergije, tablete proti slabosti - Dramine)

-pozitivne energije

Ne pozabite sončnih očal...

Ne pozabite sončnih očal...

3. Kakšno je minimalno število udeležencev na jadrnici?

 

Jadrnica oz. katamaran sprejme do 12 oseb. Vsaka kabina sprejme 2 osebi. Če je kapaciteta jadrnice preobremenjena, je posledično tudi bivanje manj kvalitetno. Če za določen obstaja termin večji interes, jadramo z več jadrnicami. Priporočeno število oseb na barki naj ne bo večje kot so kapacitete kabin.

 

Hrvaška obala je idealna za Najem jadrnic in jadranje za družine zaključene družbe ali pare

Hrvaška obala je idealna za Najem jadrnic in jadranje za družine zaključene družbe ali pare

4. Kaj je kavcija ali depozit?*

 

Kavcija ali depozit je vsota denarja, ki jo položiš kot jamstvo, da boš vrnil jadrnico nepoškodovano v čarter. Višina kavcije je odvisna od vrednosti jadrnice in znaša od 1.000 EUR do 3.000 EUR, odvisno od dolžine in starosti jadrnice in se lahko položi preko kreditne (slip) ali bančne kartice, oz. gotovine v pisarni pri čarteristu, kjer najemate barko.

Zavedati se moramo, da je potrebno za jadrnico in njene elemente skrbeti. To pomeni, da vsak član posadke nosi določeno odgovornost pri uporabi jadrnice. Redko, a vseeno lahko pride do poškodb na jadrnici ali do izgube kakšnega elementa ali opreme (poškodbe jader, motorja za čoln,...) za kar odgovarjata posadka in skiper. Večje poškodbe, ki presegajo višine kavcije, ima čarterist zavarovane.

 

*Če plujete z našim skiperjem, depozit položi on/ona oz. po dogovoru z organizatorjem.

Jadranje v Dalmaciji

Jadranje v Dalmaciji

5. Kako pridem do marine?

 

Skiper predhodno obvesti posadko s katere marine je odhod. Jadranje se izvaja v tedenskem terminu sobota - sobota, razen, če je dogovor drugačen(vikend jadranje, skrajšani najemi...). Posadka v marini počaka, da skiper najprej nemoteno prevzame jadrnico od čarterista. V tem času posadka lahko dokupi zaloge za plovbo.

Vkrcanje je navadno možno že v zgodnjih popoldanskih urah, jadrnico vrnemo naslednjo soboto do 09:00 ure. Priporočeno je, da se zaradi hitrejšega check out-a jadrnico vrne v marino že v petek do večera. Nekateri čarteristi računajo dodatnen strošek za potapljača, oz. podvodno inspekcijo plovila, če se jadrnico vrne v soboto.

Parkirišča so v vsaki marini urejena in dobro varovana, tako da lahko vašega jeklenega konjička varno pustite parkiranega celoten čas najema. Cena parkiranja, pa se giblje med 5 in 10€ na dan.

Z avtom se navadno da parkirati tik ob plovilu (skoraj)

Z avtom se navadno da parkirati tik ob plovilu (skoraj)

6. Kje bom spal?

 

Vsaka jadrnica razpolaga z različnim številom prostornih kabin (od 2 do 6). V vsaki kabini je prostora za 2 osebi. Eno ležišče na jadrnici pripada skiperju. V salonu lahko spita ena ali dve osebi, vendar tega ne priporočamo, saj je kvaliteta spanja tam lahko slabša in ovira ostalo posadko pri bivanju v salonu v primeru slabega vremena. Vsa posteljnina in blazine so že na jadrnici, zato jih ne nosite s seboj.

Vsaka jadrnica razpolaga z prostornimi kabinami

Vsaka jadrnica razpolaga z prostornimi kabinami

7. Kje in kaj bom jedel?

 

Za hrano in pijačo poskrbi posadka predhodno. Prav tako za njeno pripravo. Priporočimo vam lahko, kako najbolj optimalno in racionalno pripraviti vse za ladijsko kuhinjo. Če posadka želi, lahko dokupi vse potrebno v marketu v marini, vendar so tam cene lahko bolj zasoljene. Če boste hoteli iz vsega potegniti kar največ, boste morali v "ladijski kuhinji" delati kot "team" in prav je tako. 

 

Na jadrnicah je vgrajen plinski štedilnik z pečico, hladilnik ter zamrzovalna skrinja. Na priporočilo naših izkušenih skipperjev, se lahko dogovorite tudi za obisk avtentične lokalne konobe in ne bo vam žal. Med samo plovbo se lahko ustavimo v večjih krajih na otokih in tam obiščemo dobro založene tržnice ali kupimo svežo ribo od ribičev.

Vsako jadranje je lahko tudi gurmansko doživetje

Vsako jadranje je lahko tudi gurmansko doživetje

8. Kaj vse vključuje teden jadranja pri organizaciji Active Sailing?

 

Vključeno:

 

- najem jadrnice s skiperjem

- zaključno čišče plovila, permit, posteljnina, plin

- organizacija poteka jadranja (urejanje papirjev, takse in prijava posadke)

- mala šola jadranja

- turistična taksa (1.1€/dan/osebo)

- kavcija za plovilo

- gorivo za jadrnico*

 

Ni vključeno:

 

- privezi (odvisno od dinamike in postankov, kar je odvisno tudi od želja posadke in vremenskih razmer)

- prehrana in pijača izven plovila (naši skiperji vam lahko priporočijo pristne domače konobe)

- kavcija 200-300€, ki je v celoti povratna, v kolikor posadka iz malomarnosti ne poškoduje jadrnice

*če je plovba na željo posadke drugačna od poti, ki jo predvidi organizator, se gorivo doplača (cca 50€).

 

Devizna enota, je kljub vstopu Hrvaške še vedno KUNA. Skoraj povsod, pa se lahko plača tudi z euri. Vendar pazite na "lokalne menjave" po raznih gostiščih in tržnicah, saj si kurz vsak nastavi po svoje. Trenutnio stanje 1€  =  cca. 7.40 Kune.

Na plovbi bomo obiskali tudi domače konobe

Na plovbi bomo obiskali tudi domače konobe

9. kako je z zavarovanjem?

 

Priporočamo vam, da sklenete nezgodno zavarovanje za tujino v primeru poškodb ali zdravstvenih težav. Za morebitne poškodbe posadke na plovilu, med plovbo ali na kopnem skiper oz. organizator ne odgovarja. Prav tako se posadka na jadranje odpravlja na lastno odgovornost.